حسابداری ارزی چیست؟

حسابداری ارزی چیست؟

حسابداری ارزی چیست ؟ اگر شما هم به عنوان یک حسابدار و یا مدیر مالی در شرکتی مشغول به فعالیت هستید که با معاملات ارزی در ارتباط هست، قرار است با چالش های خاصی از حسابداری ارزی رو­به­رو شوید. درصورتی که اطلاعات کافی­­ای درباره­ی حسابداری ارزی و شاخه های مختلف آن ندارید، توصیه می­ شود مقاله منتظر شده توسط دفتر فنی مرسدس را مطالعه کنید تا بتوانید به درک عمیقی از این موضوع برسید.

حسابداری ارزی چیست؟

حسابداری ارزی، یکی از انواع حسابداری است که از آن برای  ثبت صورت های مالی و معاملاتی که با ارز کشورهای دیگر (مانند دلار، پوند، درهم، لی رو …) انجام می گیرد، استفاده می شود. در حسابداری معادلات ارزی باید به مواردی مانند نحوه ثبت حسابداری تسهیلات ارزی، ثبت حسابداری فروش ارز حاصل از صادرات، ثبت حسابداری تسعیر ارز در پایان سال و … توجه ویژه ای داشت. دفاتر حسابداری چیست؟

یکی از مواردی که تاثیر بسیار زیادی بر روی ثبت حسابداری ارزی می­گذارد و کار حسابداران را سخت و دشوار می کند، نوسانات قیمت ارز است. این نوسانات نرخ ارزی می تواند بر کسب و کار هر دو طرف معامله تاثیر بگذارد.

معاملاتی که بین شرکت های داخلی و خارجی صورت می گیرد، معاملات ارزی نامیده می شوند که در آن لازم است واحد مالی تجاری به واحد ارز ایران یعنی ریال (پول گزارشگری) تبدیل شود. برای انجام این کار از حسابداری ارزی استفاده می شود که طبق آن یک حسابدار ارز باید بتواند تمامی کارها و امور مربوط به معامله و تبدیل ارز را به صورت ماهرانه و زیرکانه انجام دهد. ( مشخصات چاپ فاکتور رسمی دارایی )

تسعیر ارز در حسابداری چیست؟

تسعیر ارز در حسابداری چیست؟

تسعیر ارز عملیاتی است که طی آن، اطلاعات مالی بر اساس ارز طبق واحد پول گزارشگری بیان شود. به عبارتی نرخ تبدیل دو واحد پولی به یک دیگر را نرخ تسعیر ارز می گویند. تسعیر ارز ممکن است در زمانی انجام شود که وارد معامله با شرکت هایی می شویم که واحد پول متفاوتی دارند. البته می توان از تسعیر ارز در معاملات داخلی که از مبادلات ارزی در آن استفاده می شود نیز استفاده کنیم.

منظور از واحد پول گزارشگری در حسابداری ارزی چیست؟

واحد پول گزارشگری به واحد پولی گفته می شود که در ارائه و تهیه صورت های مالی شرکت از آن استفاده می­شود. از آنجایی که واحد پول ایران ریال است، باید در صورت های مالی از ریال به عنوان واحد پول گزارشگری استفاده کنیم. در این بین می توان به ارز که کاملا متقابل با واحد پول گردشگری است اشاره کنیم. به این معنی که به هر واحد پول به غیر از واحد پول گردشگری، ارز گفته می شود. در نتیجه اگر واحد پول شرکتی در ایران ریال باشد هر واحدپولی به غیر از ریال را ارز تعریف می نمایند. کد دروس پیام نور صفحه دوازده

حسابداری ارزی چگونه انجام می شود؟

حسابداری ارزی چگونه انجام می شود؟

قبل از هر چیزی، به عنوان یک حسابدار برای یادگیری نحوه حسابداری ارزی، نیاز است تا به عملیات تسعیر ارز تسلط کافی داشته باشید. این عملیات تسعیر از زمانی که شروع به مبادلات ارزی مانند فروش خدمت یا محصول به خارج و یا خریداری مواد یا کالاهایی از خارج از کشور می کنیم، آغاز می شود. قابل ذکر است که اگر شرکت شما با ارزهای مختلف صادرات و واردات خارجی خود را انجام می دهد، بهتر است که در سیستم حسابداری شرکت، تمامی ارز ها را به صورت جداگانه ثبت کند.

پس از اینکه مقدار معاملات انجام شده به هر یک از ارزها را تعریف کردیم، باید مقدار مانده هر کدام از آن ها را به واحد پول گزارشگری کشور خود تبدیل کنیم. برای محاسبه تسعیر ارز فقط کافیست که مبلغ مانده ارزی را در نرخ تسعیر ضرب کنید تا مانده شما بر اساس پول گزارشگری شود.

بعد از این موضوع به بحث تفاوت تسعیر می پردازیم. منظور از تفاوت تسعیر، تفاوت تسعیر میزان معینی از یک ارز به واحد پول گزارشگری با نرخ های تسعیر متفاوت است. چنانچه‌ نرخ‌ تسعیر در فاصله‌ تاریخ‌ انجام‌ معامله‌ و تاریخ‌ تسویه‌ اقلام‌ پولی‌ مربوط‌ به‌ معاملات‌ ارزی‌ تغییر کند، تفاوت‌ تسعیر شکل می گیرد.

نرم افزار حسابداری ارزی چیست؟

نرم افزار حسابداری ارزی چیست؟

امروزه که استفاده از ارزهای مختلف در معاملات موسسات و شرکت ها کاربرد بسیار زیادی دارد، نرم افزار حسابداری ارزی یک گزینه عالی برای نگهداری اسناد ارزی و ریالی به صورت همزمان می باشد. برای شرکت هایی که چند ارز مختلف را اداره می کنند و دائما درحال معاملات بین المللی هستند، تعامل نرخ ارز و تسعیر آن ها می تواند کار بسیار سخت و دشواری باشد. اما این شرکت ها با کمک نرم افزار حسابداری ارزی می توانند بدون هیچگونه دشواری این کارها را انجام دهند. کد دروس پیام نور صفحه سه

اقلام پولی و اقلام غیرپولی

وجه نقد، بدهی ها و دارایی هایی که بر اساس یک مبلغ ثابت یا قابل تعیین از وجه نقد، دریافت یا پرداخت می شود را اقلام پولی می نامند. اقلامی مانند حساب های دریافتی و پرداختی، بستانکاری ارزی، سود سهام پرداختی، مطالبات و بدهی هایی که به صورت غیرنقدی و طبق ارزش کالا  و خدمات در آینده تسویه می شوند و … نمونه ای از اقلام پولی هستند.

نداشتن حق دریافت یا تعهد پرداخت مبلغ معینی از وجه نقد را اقلام غیرپولی می­گویند. دارایی های نامشهود، سرقفلی، موجودی محصولات، سرمایه گذاری در سهام عام، سود انباشه و … نمونه ای از اقلام غیرپولی هستند.

مزایای استفاده از نرم افزار حسابداری ارزی چیست؟

مزایای استفاده از نرم افزار حسابداری ارزی چیست؟

  • افزایش دقت در انجام محاسبلات : استفاده از نرم افزار حسابداری ارزی با کاهش و یا حذف خطا و اشتباهات انسانی به افزایش دقت در محاسبه امورمالی شما کمک می کند.
  • کاهش هزینه ها : استفاده از این برنامه ها به هر یک از افراد تیم حسابداری این اجازه را می دهد که در یک زمان کوتاه کار بیشتری انجام دهند و همین امر باعث می شود به افراد کمتری برای انجام کار حسابداری نیاز باشد.
  • افزایس سرعت : یکی از مهمترین مزایای استفاده از این نرم افزارها، سرعت بخشیدن به انجام محاسبات و کارهای شما است. این نرم افزار ها قابلیت انجام همزمان بسیاری از فعالیت ها را در زمانی کوتاه دارند.
  • دسترسی 24 ساعته : بیشتر این نرم افزار ها کلیه اطلاعات را در یک فضای ابری ذخیره می کنند و این به این معناست که شما تنها با اتصال به اینترنت در هر موقعیتی قادر به دستیابی به اطلاعات مورد نیاز خود هستید.
  • ارائه انواع مختلف گزارشات : با کمک نرم افزارهای حسابداری ارزی می توانید در عین سادگی و به سرعت، به گزارش های متنوعی از اطلاعات حسابداری و مالی، روند انجام کارهای مالی و … دسترسی داشت.
  • کاهش مالیات : پرداخت مالیات می تواند برای بیزینس شما یک کار سخت و پیچیده باشد. اما با کمک این نرم افزار ها شما می تواند تمام جزئیات مالی خود را در یک مکان قرار دهید و در هنگام نیاز آن را بررسی کنید.

در آخر دقت داشته باشید که برای حسابداری ارزی از نرم افزاری باید استفاده کنید که قابلیت ثبت و گزارش گیری از تمام فعالیت های شما در قالب ارز های مختلف را داشته باشد. در این مقاله به بررسی تمام و کمال نکات لازم حسابداری ارزی پرداختیم. کلیه مطالب ذکر شده در این مقاله به صورت اختصاصی توسط دفتر فنی مرسدس جمع آوری گردیده است.

۱- لطفا طرح بنر مورد نظر خود را از میان نمونه های پایین همین صفحه انتخاب نمایید.

۲- شماره طرح و تغییرات را به شماره 09372175263 واتساپ یا تلگرام کنید تا نمونه طراحی شده همانجا برای شما ارسال گردد.

۳- جهت تسریع در انجام کار با ما در تماس باشید – 02166405930 – 02166476539 – 09121735683 – 09125025800

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید